Главният изпълнителен директор на Тесла (Tesla Inc.) Илон Мъск заяви във

...
Главният изпълнителен директор на Тесла (Tesla Inc.) Илон Мъск заяви във
Коментари Харесай

Илон Мъск: Тесла обмисля експанзия в Европа

 Главният изпълнителен шеф на " Тесла "  (Tesla Inc.) Илон Мъск съобщи във вторник, че неговата компания може да разшири пазарния си дял в Европа, където да създава стилен електрически автомобил.

" Възможно е в Европа да има смисъл да се направи, допускам, стилен автомобил, може би хечбек или нещо сходно “, показа Мъск на европейска онлайн конференция за батериите, проведена от немското държавно управление.

Той добави, че " за разлика от Европа, колите в Съединени американски щати са по-големи заради персонални вкусови съображения. В Европа хората са склонни колите им да бъдат по-малки ".

Мъск означи, че е имал известни проблеми с паркирането на електрическия автомобил Tesla Model X с дължина пет метра в немската столица Берлин.

" Карах Model X из Берлин и имахме много проблеми с намирането на място за паркиране, където да се поберем ", сподели той.

Базираният в Калифорния авто производител сега продава 4 модела коли, в това число междинния си седан Model 3 и междинния състезателен автомобил Model Y. Всичките транспортни средства на Tesla са с няколко десетки сантиметра по-дълги от автомобила Golf на Volkswagen, европейски пример в компактните седани.

На международно равнище Tesla също по този начин би трябвало да пусне на пазара новия си пикап " Cybertruck " в границите на две години, припомня Ройтерс.

Изказването на Мъск идва в деня, когато той се трансформира във втория най-богат човек на планетата, измествайки от втората позиция създателя и някогашен началник на Microsoft Бил Гейтс.

Междувременно акциите на Tesla Inc. нараства през днешната търговия на Уолстрийт с 4,6% към нов рекорден връх от Щатски долар 548,53 за акция, което докара до увеличение на пазарната капитализация на компанията до 500 милиарда $.

Основна причина за продължаващото повишаване на акциите на компанията за електрически коли е идното нейно включване в необятния борсов показател S&P 500 на 21-ви декември. Само в границите на този месец акциите на Tesla нарастнаха с 40% и с цели близо 550% в границите на годината, до момента в който показателят S&P 500 се увеличи по същото време с към 12%.

С пазарна капитализация от 500 милиарда $ Tesla ще се трансформира в седмата максимален компания в показателя S&P 500.

Любопитно е да се означи, че на компанията Tesla лиши 111 дни, с цел да доближи пазарна капитализация от 200 милиарда $ в края на юни по отношение на 100 милиарда $ в средства на януари, след което едвам 13 дни за постигане на пазарна капитализация от 300 милиарда $ в средата на юли. Капитализацията от 400 милиарда $ беше достигната през август, което лиши 27 дни за нейното следващо покачване със 100 милиарда $.

От тогава до през днешния ден, в границите на 63 дни, пазарната капитализация на Tesla доближи 514 милиарда $.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР